In aceste
zile atat de tulburi, cu izolare la domiciliu, cu multe alimente lipsa de pe
piata, este bine sa incercam sa ne preparam singuri mancarea. Este mai sigur,
igienic si, de ce nu, mai sanatos.
Am sa-ti
povestesc despre niste crochete care pot inlocui painea, sunt mult mai satioase
si pot fi pastrate mai mult timp decat painea. Sunt crocante, nu necesita drojdie
sau maia si, te asigur, pot fi consumate cu pateuri, supe, mancaruri, salate,
sosuri.
Si, foarte important: nu ingrasa asa cum face painea, mai ales ca, acum, nu prea facem miscare nici cata faceam in zilele bune.
Si, foarte important: nu ingrasa asa cum face painea, mai ales ca, acum, nu prea facem miscare nici cata faceam in zilele bune.
Am incercat
doua variante de coacere: una raw cu uscare la temperatura de 55°C
si a doua la 170°C. Ambele sunt
delicioase, eu personal nu am gasit vreo diferenta.
Pentru preparare
ai nevoie de:
1 cana faina
de orez
½ cana faina
de naut
¼ cana faina
de tapioca (sau tapioca rasnita)
½ cana
morcov ras marunt
2 linguri
ulei de cocos (sau ulei de masline)
un varf praf
de ghimbir
1 lingurita
praf de usturoi sau fulgi (optional)
sare
apa plata
Pentru
inceput amesteca fainurile, fulgii de usturoi, sarea si ghimbirul.
Adauga putin
cate putin apa plata pana obtii un aluat destul de compact ca o plastelina. Faina
de orez si tapioca ar trebui sa lege destul de bine aluatul, el devenind plastic
si usor de modelat.
Adauga morcovul
ras treptat odata cu apa pentru ca asa poti vedea consistenta compozitiei si, astfel, nu risti sa devina
prea moale. La final, amesteci cu uleiul.
Pe o folie
aliementara intanzi o foaie destul de subtire, cam 4-5mm si o tai in ce forme doresti.
Pentru
deshidratat la maxim 55°C este bine sa
folosesti deshidrator daca ai, daca nu, le poti deshidrata in cuptor la
temperatura minima: daca este pe gaze, lasa usa unsor intredeschisa, daca este electric
il programezi la 55°C. Se tine la cuptor cam 3 ore, dar este bine sa verifici.
Ideea este sa nu fie umezi ca nu vor deveni crocanti si risti sa mucegaiasca
daca ii tii mai multe zile. Pentru pastrare este ideal sa-i depozitezi intr-o
cutie de carton si hartie de copt, la un loc racoros si, mai ales, uscat, fara
umiditate ridicata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu