Chiar dacă
fructele sunt mai bune aşa în stare naturală, parcă merge un mic alint, atunci
când căldura verii ne copleşeşte. Şi atunci apelez la sorbeturi, delicate şi
dulci, prietenoase şi răcoritoare.
Totuşi,
sorbetul poate avea ace de gheaţă dacă nu ai maşină de îngheţată. Ei, hai că nu
vreau să te descurajez. Se poate şi fără. Eu nu am maşină de îngheţată şi nici
nu doresc să-mi cumpăr. Am să-ţi povestesc cum fac eu sorbetul.
Am ales
vişinele căci, deşi nu sunt de sezon, le găsim congelate, aşa cum îţi trebuie
la sorbet.
Ingrediente:
½ kg vişine
fără sâmburi
2 banane
foarte coapte
1 avocado
foarte copt
½ cană
sirop concentrat de mentă (vegan)
De
ornat:
miez de nuci măcinate
Preparare:
Spală
vişinele, curăţă-le de codiţe şi sâmburi, apoi
le congelezi (eu am ţinut în congelator 24 ore). Dacă deja vişine
congelate este foarte bine.
Lasă
vişinele congelate cam 15 minute la temperatura camerei ca să se „dezmorţească”
puţin, apoi mixează-le într-un blender puternic. Dacă nu ai un blender
puternic, nu-i nimic, le laşi să se dezgheţe mai mult apoi le mixezi la robot
cu cuţitul „S”. Când s-au mărunţit bine le răstorni într-un blender şi le mai
mixezi până se face o spumă. Le mai laşi la congelator 1 oră, după care le mai mixezi
în blender. Acum adaugi bananele,
avocado şi siropul de mentă. Mixează
bine, până ce totul devine o pastă foarte fină.
Răstoarnă
compoziţia într-un vas pentru congelator sau în forme de silicon şi congelează.
Eu le pun în forme de silicon căci sunt deja pe porţii.
Când
serveşti este bine să scoţi sorbetul cam cu ¼ oră înainte deoarece este mai dur
ca îngheţata.
Ornează cu
miez de nucă.
Am ieşit
afară, pe terasă, cu o cupă aşteptând clipa de alint. Şi nu a întârziat, căci
miresme de vişin înflorit se coborî peste pleoape în spirale tremurânde,
freamăt proaspăt şi răcoros mă învălui cu fiori dulci , şi, ca ofrandă, o
ramură de mentă mă îndemnă la visare. Ce mult îmi place vara, caldă, dulce şi
plină de daruri unice de verde!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu