Pâté- urile
sunt un deliciu pentru orice oră a zilei, şi încununează cu mare succes
antreurile.
Şi cum
piaţa este plină cu multe legume autohtone, chiar dacă este ceva mai zgârcită
decât anul trecut, m-am hotărât să profit din plin.
Ingrediente:
1 felie
ţelină medie (cam 2cm)
1 morcov
mediu
1 măr mediu
dulce
1 dovlecel micuţ
3-4
ciuperci
1 avocado
foarte copt
3 căţei de
usturoi (oţional)
4 linguri
seminţe dovleac
2-3 linguri
seminţe de cânepă decorticate
sare
oregano
mărar
3 linguri
ulei floarea soarelui presat la rece
Preparare:
Pune
într-un blender seminţele de dovleac hidratate
cam 4 ore, mixează câteva secunde, apoi
adaugă toate ingredientele, mai puţin mărarul şi oregano şi mixează până obţii
o pastă. Răstoarnă într-un bol, amestecă oregano, mărar mărunţit şi sarea.
Întinde pe
o crochetă puţin din acest pâté şi te răsfaţă cu aventuri de-o vară, căci în
farfuria ta, grădina te-a fermecat cu parfumuri de neuitat. Întinde mâna şi
simte pulsul şi freamătul grădinii care, cu parfum de rouă-ntârziată îţi
dăruieşte cu nostalgie, verde împlinit de toamnă abia sosită.
delicios!!!
RăspundețiȘtergere