Oare de ce
întotdeauna ne plecăm cu plăcere în faţa dulciurilor? Să fie oare un păcat sau
poate doar o mică dorinţă de duminică?
Oricâte
fructe am mâncat în această vară zgârcită, tot m-am gândit la un dulce fabricat
de parcă devenise o obsesie….
Oricum, o
prăjitură, pe lângă un pepene roşu şi dulce, merge foarte bine, deci la treabă.
Ingrediente:
1 avocado
1 cană nuci
autohtone
150 gr.
seminţe floarea soarelui
1 lingură
praf de roşcove (carob)
½ cană
migdale
½ cană caju
3-4 linguri sirop de agave
glazura:
1 cană goji
3-4 linguri
sirop agave sau alt indulcitor
Şi, pentru
persoane care nu au timp si doresc un dulce, sau pentru cei ca mine, care nu prea doresc să piardă
timp prea mult în bucătărie, iată o reţetă foarte uşoară:
Hidratează
nucile şi seminţele. Nucile autohtone să le hidratezi cam 10-12 ore şi să le
schimbi de 2-3 ori apa care va deveni maronie de la iod. Restul de nuci şi
seminţe este de ajuns să le hidratezi cam 4-5 ore.
Răstoarnă
în blender nucile, seminţele şi siropul de agave. Mixează până se macină puţin, dup care adaugi avocado şi praful de roşcove. Mai
mixează până ce se amestecă bine toate ingredientele.
Aşează
această compoziţie în pahare sau cupe de îngheţată, după care prepară glazura
aşa:
Râşneşte
fructele de goji apoi le adaugi siropul de agave. Amestecă bine până obţii o
glazură. Dacă ţi se pare că este cam groasă mai poţi adăuga sirop.
Răstoarnă glazura peste prăjitură şi gata!
Am fost
uimită să văd câtă delicateţe se găseşte în pahar.
Mirajul nucilor,
dulci şi mistice, în rotirea lor
spiralată către vise împlinite mă cuceri pe loc, iar când am gustat din glazura
roşiatică ce se prelingea dulce şi alene, am tresărit, căci gusturi noi îmi
invadară simţurile, amestecuri fine de dulce acrişor îmi cuceriră delicat clipa
de alint şi răsfăţ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu