Cine adoră maionezele?
Eu da!
Eu da!
Se poate
crede că în alimentaţia crudiforă nu ai
la ce să consumi maionezele. Greşit! Cât poate fi de bună o salată de
ţelină cu maioneză, un sote de castraveţi…. Şi multe altele.
În funcţie
de folosinţă, se pot prepara o multitudine de feluri de maioneze, dulci,
sărate, picante.
Când
vreau ceva „fierbinte” apelez la maionezele picante, aşezate pe legume neutre
şi cuminţi, cum ar fi castraveţii, conopida.
Ingrediente
½ cană
seminţe de bostan
½ cană
seminţe floarea soarelui
1 cană
roşi uscate
½
linguriţă seminţe de muştar
2-3
linguri ulei presat la rece din măsline
1
linguriţă ulei de susan (opţional)
2-3 fire
mărar
sare de
Hymalaia
Preparare
Eu îmi
usuc în fiecare vară roşii cărnoase pentru a avea pe timpul iernii şi a
primăverii. Le usuc la deshidrator, dar se poate si la soare direct, dar asta
este o altă poveste pe care am s-o spun altă dată. Oricum, după ce le usuc, le
depozitez în pungi de hârtie, într-o magazie răcoroasă. Rezistă aşa până vara,
fără probleme.
Deci, hai
să-ţi povestesc mai departe.
Pune
seminţele de bostan, muştar şi floarea soarelui la hidratat 11 ore, este bine
să le hidratezi de seara până a doua zi.
La fel
hidratezi roşiile uscate.
Pune
într-un blender seminţele hidratate, roşiile, codiţele de la mărar, uleiurile
şi puţină apă în care s-au hidratat roşiile. Mie îmi place foarte mult uleiul
de susan şi îl adaug pentru înnobilare. Dacă nu ai, nu este o problemă.
Sărează.
Mixează
bine toate ingredientele până obţii o cremă spumoasă şi fină. Dacă doreşti să
aibă o consistenţă mai moale, mai poţi pune apă de la roşiile hidratate.
Ornează cu mărar.
Ornează cu mărar.
Aşa cum
îţi spuneam, ador maionezele, de toate felurile, dulci, sărate, picante, iar
aceasta este una din preferatele mele. O văd bună prietenă cu felii parfumate
de castraveţi,cu rotunjoare bucheţele de
conopidă şi dulci felii de ţelină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu