Ai gustat
vreodată prăjitura Negresa?
Era
prăjitura care nu lipsea de pe mesele festive, duminica, sau când aveam
musafiri. Îmi era dor de această prăjitură, de mireasma plăcută ce o lasă în
urma sa…
M-am
gândit la varianta raw vegană, şi iată ce am găsit:
Ingrediente:
1 măsură
nuci autohtone hidratate 12 ore (să schimbi apa de 2-3 ori)
1 măsură
nuci de Brasilia (nu se
hidratează)
1 măsură
nuci caju hidratate 5-6 ore
20
curmale hidratate 10-12 ore
½ măsură
sirop de agave sau alt sirop îndulcitor natural
2
linguriţe carob (praf de roşcove)
1 lingură
tărâţe de psyllium
½ măsură
tărâţe bio de ovăz
11 picături
ulei esenţial de mentă (pentru uz intern)
ulei sâmburi
de struguri
Iată cum
trebuie să procedezi:
După ce
ai hidratat nucile aşa cum am scris mai sus, le răstorni în robotul cu cuţitul
în formă de S şi le
toci bine. Adaugi siropul si curmalele curăţate de sâmburi.
Mixezi
uşor până ce curmalele se încorporează cu nucile şi obţii
o cremă.
Adaugi
praful de roşcove, uleiul esenţial de mentă şi mai amesteci până se încorporează
totul foarte bine. Acum trebuie să încorporezi tărâţele de psylllum şi ovăz. Pentru a se
amesteca bine se adaugă apa de curmale (apa în care s-au hidratat
curmalele). Aluatul rezultat trebuie sa fie uşor moale, pentru că, după 10-15
minute, tărâţele se vor umfla şi vor „închega” compoziţia.
Unge cu
ulei din sâmburi
de stuguri forme de silicon si răstoarnă aluatul în forme. Acum ai două
posibilităţi:
- Le dai la rece câteva ore
- Le aşezi într-un deshidrator şi le „coci” 2-3 ore la temperatura de 40-42 grade C
Eu am
încercat ambele variante şi au fost la fel de delicioase. Prima era răcoroasă,
a doua înmiresmată. Ornează cu carob.
Dar,
oricare variantă vei alege, să ştii că fiecare în parte te va răsplăti într-un
fel anume, însă, cu siguranţă, la ambele vei găsi dulce miraj de ciocolată,
nuci rafinate şi diafane dorinţe-nchipuite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu