Da,
este o dovadă că a venit primăvară: piaţa este plină de usturoi verde! Şi cum
suntem aproape de Paşti, nu am să-ţi spun despre cozonaci, drob (vegane si raw
vegane, se înţelege!).
Am
să-ţi povestesc că, zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de
verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut
meniul pentru acea zi.
În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am
pregătit nişte chifteluţe raw vegane şi le-am servit cu crochete raw din legume , o minunăţie, nu alta!
Ingrediente:
3-4
căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
4-5
fire de usturoi verde curăţat şi spălat
4-5
linguri de ulei de susan presat la rece
2
linguri seminţe de cânepă (opţional)
2-3
linguri apă plată
½
avocado foarte copt
Sare
fără iod
Preparare:
Taie
în două căţeii de usturoi, mărunţeşte usturoiul verde şi le pune într-un blender
împreună cu avocado, uleiul de susan şi sarea după gust. Adaugă 2-3 linguri de
apă plată şi mai mixează.
Răstoană
într-un bol crema rezultată şi adaugă (opţional) seminţe de cânepă.
Este
o adevărată încântare să simţi cum te binecuvântează primăvara cu daruri ce
iarna doar visai la ele. Ce poate fi mai plăcut, decât o mângâiere tandră şi
verde, simbol al renaşterii şi al vieţii?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu