vineri, 22 iunie 2012

raw vegan_ pâté din ciuperci cu maioneză vegana şi usturoi



Ciupercile… ei bine, ciupercile au devenit o piesă de rezistenţă pentru mine. Şi când spun acest lucru se bazează pe gustul lor soft şi textură compactă şi uşor dulce. Dar atenţie, indiferent cum le prepari, ai grijă să le consumi imediat. Se vor oxida repede şi îşi vor schimba culoarea şi gustul.

Ingrediente:
¼ kg ciuperci champignon
mărar proaspăt
sare  după gust
cimbru
            Maioneza:
            3 linguri seminţe de floarea soarelui
            3 linguri apă
            2 căţei usturoi
            3-4 linguri ulei extravirgin de măsline
            suc de lămâi (atât cât îţi place de acrişor)


Preparare:
Pentru început trebuie să faci o maioneză din seminţele de floarea soarelui. Ţine cam 2 ore la înmuiat seminţele după care răstoarnă-le într-un blender, adaugă puţină apă (2-3 linguri), sare, şi mixează până obţii o cremă fină. Răstoarnă în blender uleiul, căţeii de usturoi şi sucul de lămâie, mixează până ce s-a zdrobit foarte bine şi ai obţinut o maioneză foarte fină. Nu te speria, această maioneza nu se va tăia niciodată, aşa cum spune şi Mimi Walter    De la ea am luat reteta de maioneza care este deliciosa, te asigur.


 
Spală ciupercile repede în jet de apă rece, aşează-le pe un şervet de hârtie să se scurgă bine de apa, şi le toacă  mărunt cu un cuţit ceramic, după care amestecă-le cu maioneza. Sărează după gust şi condimentează cu cimbru. Spre sfârşit benduieşte tot acest amestec până vei obţine o cremă fină.


 
Întinde pe o crochetă şi gustă… ei, ce zici?! Nu-i aşa că eşti surprins de câtă delicateţe găseşti?
Pictează deasupra  câteva pete de verde şi-ţi vei fi încântat  dorinţa cu ceva unic. Gust diafan şi parfum nou îşi dau bineţe în farfuria ta, pentru ca ciupercile nu te vor dezamăgi niciodată şi-ţi vor dărui în fiecare clipă deliciul unei aventuri cu parfum de păduri foşnitoare.

6 comentarii:

  1. Da! Da! Da! Este o reteta foarte usoara si rafinata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superba reteta Gratzi, tare mult imi place...felicitari pentru blogulet, ii doresc acum la inceput de drum postari minunate si pline de intelepciune! Te pup cu drag! Ruxy

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc buna mea Ruxy.
    pupici si o saptamana luminata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, este usoara cu un gust bogat si prietenos. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere