joi, 9 august 2012

Raw vegan _ pilaf



Pilaful gătit din orez rămâne o amintire plăcută şi, atunci când sunt la regimul Oshawa, mănânc cu mare plăcere orezul fiert.
La raw se pot încropi mai multe reţete de pilaf, dar nu din orez.
Un pilaf simplu şi delicios a fost cel despre care am să-ţi povestesc acum,  şi să ştii că nu exagerez când spun  că a fost delicios.

Ingrediente:
1 avocado
1 cană hrişcă bio hidratată
2-3 linguri seminţe cânepă decorticată
1 ceapă albă


1 morcov mijlociu
1 fir tarhon verde
1 fir cimbru
sare


Preparare:
Hidratează hrişca 12 ore, de obicei ea începe să germineze la 10 ore, dar înainte de a o pune la hidratat, este bine s-o speli in câteva jeturi de apă rece.
După ce s-au scurs cele 12 ore poţi să te gândeşti la un pilaf grozav!
Curăţă avocado de coajă şi sâmbure, apoi pasează-l cu o furculiţă sau spatulă din lemn. 
Amestecă avocado cu hrişca scursă bine de apă şi adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul dat pe răzătoare, seminţele de cânepă şi cu verdeaţa tocată mărunt. Sare îi pui dacă doreşti.


 
Când am gustat am avut o revelaţie, căci, în toată simplitatea lui, acest pilaf, aşa cum l-am botezat eu, m-a cucerit.
Nu mă ameţesc amestecuri de parfumuri şi gusturi, dar mă cucereşte parfum de cimbru înfrăţit cu tarhonul amărui şi deliciul acestui amestec rămâne de departe un alint diafan. Dulceaţa cânepii o regăsesc în răsfrângerile delicate ale sosului de avocado şi în asprimea uşoară a seminţelor de hrişcă, cea care, parcă secretoasă, se găseşte din abundenţă în rotocoale şi dorinţe de sănătate.

4 comentarii: