vineri, 26 octombrie 2012

raw vegan_ cremă de caju cu tahon şi creson




Este atât de bun că nu  pot să mă opresc când îl întind pe crochete. Se poate  întinde şi pe o felie de pâine neagră. Este divin. Eu îi spun unt, dar tot aşa poţi să-i spui şi cremă.
Oricum îl vei boteza este  la fel de bun pe lângă o cană de lapte de seminţe sau nuci la micul dejun sau pe un buscuit la cină.

Ingrediente:
1 cană caju
2-3 fire tarhon (de preferat proaspăt)
2 -3 fire creson , tot proaspăt
3 linguri seminţe de cânepă decorticată
3 linguri ulei extravirgin ,eu am pus de struguri, este mai fin si nu are parfum, deci nu va concura cu tarhonul şi cresonul.
sare (opţional)
puţină apă de izvor/ plată



Preparare:
Prea multe nu sunt de spus. Trebuie să pui la înmuiat nucile de caju cam 3-4 ore, dar este la fel de bine dacă îl pui şi seara târziu la înmuiat în apă până a doua zi.
Pune într-un blender nucile, puţină apă şi sarea. Mixează până obţii o cremă groasă.
Răstoarnă crema obţinută într-un bol şi adaugă seminţele de cânepă, tarhonul şi cresonul tocate fin şi uleiul. Amestecă puţin cu o spatulă din lemn până ce s-au încorporat toate ingredientele după care te poţi înfrupta.



Întinde crema pe o crochetă din seminţe sau pe o felie de pâine neagră, şi muşcă din ea cu încredere.
O cremă fină şi rafinată pune stăpânire pe visele tale. Dulce şi alunecoasă, spumoasă şi diafană îmbrăţişează cu tandreţe parfum de tarhon şi creson, verdeaţa din grădină,şi te alintă cu vis de început de iubiri. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu