Este atât
de bun că nu pot să mă opresc când îl
întind pe crochete. Se poate întinde şi
pe o felie de pâine neagră. Este divin. Eu îi spun unt, dar tot aşa poţi să-i
spui şi cremă.
Oricum îl
vei boteza este la fel de bun pe lângă o
cană de lapte de seminţe sau nuci la micul dejun sau pe un buscuit la cină.
Ingrediente:
1 cană caju
2-3 fire
tarhon (de preferat proaspăt)
2 -3 fire
creson , tot proaspăt
3 linguri
seminţe de cânepă decorticată
3 linguri
ulei extravirgin ,eu am pus de struguri, este mai fin si nu are parfum, deci nu
va concura cu tarhonul şi cresonul.
sare
(opţional)
puţină apă
de izvor/ plată
Preparare:
Prea multe
nu sunt de spus. Trebuie să pui la înmuiat nucile de caju cam 3-4 ore, dar este
la fel de bine dacă îl pui şi seara târziu la înmuiat în apă până a doua zi.
Pune
într-un blender nucile, puţină apă şi sarea. Mixează până obţii o cremă groasă.
Răstoarnă
crema obţinută într-un bol şi adaugă seminţele de cânepă, tarhonul şi cresonul
tocate fin şi uleiul. Amestecă puţin cu o spatulă din lemn până ce s-au
încorporat toate ingredientele după care te poţi înfrupta.
Întinde
crema pe o crochetă din seminţe sau pe o felie de pâine neagră, şi muşcă din ea
cu încredere.
O cremă
fină şi rafinată pune stăpânire pe visele tale. Dulce şi alunecoasă, spumoasă
şi diafană îmbrăţişează cu tandreţe parfum de tarhon şi creson, verdeaţa din
grădină,şi te alintă cu vis de început de iubiri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu