vineri, 1 martie 2013

biscuiţi cu portocale_ raw veganÎn zile lungi, când uit parcă să ajung acasă, când am mult de lucru sau fac vizite pe şantier, în acele zile trebuie să-mi găsesc ceva de ciugulit pe tot parcursul zilei.

Pachetul nu mai constituie pentru mine o problema: un fruct şi gata. Cel  mai uşor de transportat, de consumat, dar şi săţios, rămâne banana. Şi pe lângă ea, o crochetă sau un biscuite.

Sau… dimineaţa: o cană de ceai, sau lapte din nuci.

Uite ce biscuite mai fac pentru mic dejun sau pachet.


Ingrediente
1 ½ căni de nuci autohtone măcinate
½ cană arahide
1 cană seminţe bostan
1 cană seminţe orz verde bio măcinate
2 banane foarte coapte tăiate felii
250 ml sirop agave bio sau alt îndulcitor
3 portocale
coaja rasă de la 2 portocale
coaja tăiată mărunt de la o portocală
1 cană tărâţe de psylium
 
Arahidele şi  seminţele de bostan trebuie hidratate,  arahidele 4 ore, iar seminţele de bostan 2 ore.
Rade coaja de la două portocale, curăţă de coajă cele trei portocale şi coaja nerasă de la a treia portocală tai-o mărunt. Feliile de portocală le tai în cuburi mici.

Râşneşte seminţele şi nucile, amestecă-le cu siropul de agave, cojile de portocale, cuburile de portocală şi feliile de banane. Amestecă bine până obţii o pasta, după care adaugă făina de orz verde şi tărâţea de psylium. Mai amestecă până se încorporează bine toate şi se obţine un aluat ca o plastilină.

Întinde aluatul pe o folie alimentară, şi acoper-o tot cu folie aliementară. Întinde cu sucitorul până obţii o foaie groasă de 4-5mm, după care trebuie deshidratate.
 Despre timpul şi de metodele de deshidratare am scris  aici.Dulce acrişor şi parfum unic portocaliu m-a invadat dându-mi fiori de dulci plăceri. Am gustat clipa din plin şi, parcă cu un uşor regret, am privit cu nostalgie la iarna ce-a trecut dăruindu-mi parfum dulceag de portocală şi prospeţimea cetinii mereu verzi.

2 comentarii:

  1. o sa fac si eu , am acum ceva asemanator pentru mai multe zile , dar sigur imi vor placea si cu portocale !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, portocalele dau un parfum deosebit. Si cum se termina iarna, si portocalele vor pleca de la noi pana la iarna.

      Ștergere