vineri, 21 iunie 2013

ciuperci marinate cu sos de roşii_ raw vegan

Ciupercile champignon se pot consuma crude fără probleme, ele fiind printre cele mai digerabile. Nu te sfătuiesc să faci acelaşi lucru cu cele de pădure care trebuiesc preparate termic. Ciupercile de pădure, mai puţin ghebele, sunt destul de indigeste, deci, foarte mare atenţie la ele.
Ciupercile champignon se pot consuma crud în foarte multe feluri, salate, supe, crutoane sau marinate.
Ciupercile nu se ţin la marinat mai mult de 1 oră, altfel poate începe oxidarea.  După o oră, ele capătă gust şi culoare ca cele gătite la foc, doar consistenţa fibrei este mai fermă şi mai gustoasă în variantă raw.

Sos marinat:
2-3 linguri ulei presat la rece din floarea soarelui
1 linguriţă ulei raw de susan
2-3 linguri sos de soia (Tamari)
Cimbru

Sos de roşii:
2 roşii foarte coapte
2 linguri seminţe de floarea soarelui hidratate 11 ore

2 linguri sirop de agave
1 lingură ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3 frunze busuioc (proaspăt de preferat)

Şi să nu uiţi: 10 ciuperci champignon de mărime medie.

Pentru început prepară marinata: într-un bol amestecă toate ingredientele.


Spală ciupercile, taie-le în rondele, după care le amestecă cu marinata. Eu nu am pus sare pentru că sosul de soia o înlocuieşte cu brio.


Acoperă bolul şi pune-l la „aşteptat” o oră la rece.
Între timp, prepară sosul de roşii:


Spală roşiile şi taie-le în cuburi pe care le răstorni într-un blender împreună cu frunzele de busuioc, seminţele scurse de apă, siropul de agave şi uleiul. Mixează câteva secunde până obţii o cremă fină.



Simplă, poate părea la prima vedere banală, dar este doar prima impresie. Este dulce acrişoară şi te cucereşte cu parfum proaspăt de pădure-nverzită, te încântă şi te răsplăteşte cu vise de vacanţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu