joi, 5 septembrie 2013

cremă sorbet de pepene roşu

Să nu crezi că nu vor fi mai fi zile fierbinţi încât să nu-ti doreşti ceva răcoritor şi dulce. În amintirea zilelor de vară, mi-am preparat o cremă de pepene roşu, dulce, aromat, unic.
Este o cremă sorbet, căci nu este îngheţată total.

Ingrediente
1 felie de pepene roşu
1 banană
1 linguriţă ulei de cocos
2-3 picături de ulei esenţial alimentar de mentă

2-3 nuci hidratate 10-11 ore



Taie pepenele în cuburi de 2-3 cm , feliază  banana după care pune-le 2-3 ore la congelator. Este bine să urmăreşti ca ele să fie doar pe jumătate congelate.
Le mixezi la blender până obţii o cremă fină, după care adaugi uleiul de cocos si mentă. Toacă mărunt nucile şi le adaugă cremei.

Dulceaţa zilelor de vară te învăluie cu tandreţe, te îmbie şi te alintă. Gustă cu toată fiinţa şi vei descoperi tainice prietenii de-o vară, care te vor cuceri cu dulci miresme, te vor purta spre vise de călătorii închipuite şi vei purta în inimă plăcerea verii ce- a trecut.
 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu