luni, 16 decembrie 2013

Bomboane de ciocolată raw cu goji

Ciocolata este  plăcere şi extaz, este elixirul dragostei şi dovada că zeii au dăruit-o oamenilor pentru a le demonstra că ei există. Este medicamentul celor care iubesc, visează, doresc, sunt trişti sau fericiţi. Este un panaceu universal şi este adorată în unanimitate.
Bradul îl împodobim cu globuri, dar şi cu bomboane de ciocolată. Chiar dacă acum nu mai este la modă să atârni în brad bomboane ambalate în hârtie frumos colorată, lângă brad, de cele mai multe ori, tronează câte o cutie de bomboane.


Cu toate că ador ciocolata, pe cea din magazine o evit, indiferent de brand. Şi, deşi sunt rare ocaziile, atunci când doresc ciocolată, atunci îmi fac o cremă de ciocolată  pentru că se face destul de repede şi nu este prea sofisticată, sau prepar bomboane de ciocolată.  Bineînţeles, raw şi vegane!



Ingrediente
500 gr. unt de cacao
100 gr. goji măcinate
3 linguri praf de roşcove (carob)
1 lingură scorţişoară măcinată
2 banane
300 ml sirop agave
2-3 linguriţe ulei sâmburi de struguri


Nu este greu de preparat, totuşi trebuie să dai  atenţie modului de topire a untului de cacao. Pentru a fi raw, nu poţi să-l topeşti la baia de aburi.
Eu prefer să nu-l topesc de tot, ci doar să-l înmoi ca să pot încorpora ingredientele. Pune untul într-un vas de sticlă, nu este necesar să fie termorezistent, Dacă ai deshidrator, atunci pune untul într-o tăviţă ca să incapă, daca nu ai, nu-i problemă că poţi apela la calorifer. Pui vasul pe caloriferul fierbinte şi în cel mult o oră untul se va lichefia.  
După ce s-a înmuiat untul, adaugă încetul cu încetul praful de roşcove (sau cacao raw) şi amesteci uşor până acesta s-a încorporat tot. Adaugă apoi siropul de agave, bananele zdrobite bine până ce au devenit un piure fin, şi restul de ingrediente.
Dacă nu ai forme din silicon, poţi folosi formele pentru greaţă, dar înainte trebuie să le ungi cu puţin ulei. Eu folosesc ulei din sâmburi de struguri. Toarnă ciocolata în aceste forme atunci când este lichidă şi lasă la rece câteva ore. După ce s-a întărit, scoate din forme şi le aşează pe forme speciale din hârtie.

2 comentarii:

  1. Va salut!

    Reteta buna! Am s-o adaug in colectia noastra de retete cu goji :)

    Pentru toti cei ce vreau sa obtina informatii de cultivare Goji, va rugam sa vizitati si sa va inregistrati pe forumul nostru dedicat comunitatii cultivatorilor Goji, la adresa:

    http://www.gojilandromania.eu/forum/index.php

    Noul nostru video promo: https://www.youtube.com/watch?v=pQOX2W9m-Y4

    Cu respect
    Bernard

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ador goji. Mi-am pus in gradina unul si la primavara mai pun cel putin unul.
      iata o alta reteta cu crema de goji:

      http://dorinte-verzi.blogspot.ro/2012/09/raw-vegan-prajitura-la-pahar.html

      Ștergere