miercuri, 2 aprilie 2014

raw vegan_ salată de conopidă cu susan

Sunt multe de spus despre conopidă, că este sănătoasă, gustoasă…dar cu siguranţă cancerului nu-i place deloc de ea. Este  inamic al acestei boli, recunoscut de lumea medicală, în mod special luptă împotriva cancerului de colon. Conopida este protectoare a inimii prin substanţa pe care o conţine, numită alicina, care previne formarea de cheaguri de sânge, împiedică oxidarea colesterolului pe artere şi scade tensiunea arterială. Consumat regulat scade riscul de îmbolnăvire de cardiopatie ischemică, şi scade riscul de infarct.
Conopida, mai ales cea crudă, conţine anumite enzime cu nume extrem de complicate (glutation transferaza, glucuronozil transferaza etc.) care au o proprietate rară: dezintoxică rapid organismul. Iată câteva aplicaţii medicale: Colesterol şi trigliceride mărite, Obezitate, supraponderabilitate, Cancer la sân, Cancer de prostata, Menopauza, si multe altele. Iată de unde m-am documentat: formula As 


Uite o salată delicioasă pe care o fac cu mare plăcere, căci mie îmi place foarte mult conopida:

3-4 rămurele de conopidă
1 avocado foarte copt
2 linguri suc de lămâie
2 linguri seminţe de susan râşnite
2-3 linguri susan hidratate 11 ore
2 linguriţe ulei de susan
sare roz (opţional)

pentru ornat: roşii cherry şi pătrunjel verde

Pune conopida în cuva robotului şi mixează cu lama S până se toacă mărunt. Separat, curăţă avocado şi-l zdrobeşte cu o lingură/ spatulă din lemn.
Amestecă într-un bol crema de avocado, conopida, seminţele de susan râşnite, sucul de lămâie şi uleiul de susan şi sarea.
Ornează cu felii de roşii, sau cherry, şi colorează cu frunze de pătrunjel tocat mărunt.
 



Poate pentru că iubesc atât de mult susanul am crezut că am descoperit desfătarea zeilor? Sau pentru că Divinul ne-a dăruit parte din fericirea zeilor cu mângâieri parfumate unic de conopidă?

4 comentarii:

  1. conopida se fierbe sau se pune cruda?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conopida este cruda. Se mixeaza buchetele la robot cruda. Este foarte buna cruda. Mie imi place cruda foarte mult. Fiarta are un cu totul alt gust si miros care nu-l prea agreez.

      Ștergere
  2. Dar susanul hidratat ? cum sau la ce se foloseste ? !?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Susanul se hidrateaza la fel ca celelalte seminte pentru digerarea lor corecta. Laptele de susan (de exemplu) trebuie sa se faca din seminte hidratate. Am facut si din seminte nehidratate si nu aveau gustul atat de bun. Si la crochete se recomanda semintele hidratate. Eu nu le hidratez, insa fac aluatul mai moale si-l las la rece 12 ore, tocmai pentru a compensa lipsa hidratarii semintelor.

      Ștergere