vineri, 23 decembrie 2016

Ciocolată cu dragoste_ raw vegan


Ciocolata rămâne mereu un subiect deschis visării, a clipelor de alint, tristete, fericire.
Rămâne mereu o dorinţă ascunsă.
Ciocolata, dragoste  şi mister, îţi va dărui mereu momente unice de alint.

Iţi voi povesti despre o reţetă pe care o fac foarte repede, cu ingrediente uşor de procurat.


200gr ulei de cocos
100 gr unt de cacao (daca nu ai pui tot cocos)
50 gr cacao
1 cană curmale hidratate
½ ceaşcă nuci măcinate
3 linguri alune de pădure măcinate
coaja rasă de la 2 portocale
2-3 cuişoare măcinate
1 praf de sare Himalaya

Pune într-un castron uleiul de cocos si untul de cacao şi aşează-l lângă o sursă de căldură : plită, aragaz, sau pune-l pe calorifer.
Separat, mixează curmalele hidratate,  cacao, nucile şi alunele  măcinate prealabil. Când s-a topit uleiul de cocos şi untul de cacao (ai grjă să-şi păstreze temperatura călduţă) toarnă puţin câte puţin (ca la maioneză) peste compoziţia mixată. După ce s-a încorporat totul adaugă nucile şi alunele, măcinate în prealabil, coaja de portocală, sarea şi cuişoarele.
Atenţie la calitatea pudrei de cacao. Cea ieftină cu siguranţă este doar un praf cu miros şi culoare de cacao. Dacă nu poţi cumpăra cacao adevarată, atunci o poţi înlocui cu carobul, deşi acesta schimbă gustul ciocolatei pe care o ştim.
Pregăteşte nişte forme de cicolată din silicon pe care le ungi înainte cu o pensula înmuiată în ulei, de preferat un ulei neutru, cum este cel din sâmburi de struguri. Dacă nu ai aceste forme poţi să foloseşti forme pentru cuburi de gheaţă sau chiar brioşe. Eu am folosit forme mai mari pentru ca mi-am dorit porţii mai mari.
Toarnă compoziţia în forme şi pune-o la rece.
Dacă nu mai ai răbdare, poţi să foloseşti congelatorul pentru o răcire rapidă.
I-am spus ciocolată cu dragoste, pentru că asta mi-a inspirat gustul uşor amărui cu parfum  de portocală. Textura uşor crocantă a alunelor îi conferă un plus de mister, te cucereşte şi te învăluie în clipe misterioase de alint.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu