Nu cred că
am făcut un desert mai uşor de preparat ca acesta.
Am făcut o
„salată” desert , surpriză, repede şi
foarte bună.
Deci,
scotoceşte
prin cămară după următoarele ingrediente:
1 sfeclă
mijlocie
½ cană nuci
autohtone
1 morcov
2-3 linguri
sirop de agave
1 lingură
hrişcă bio (de culoare gălbui- verzui deschis)
afine pentru ornat
Când te-ai
hotărât să prepari acest desert trebuie să procedezi aşa:
Hidratează
nucile câteva ore, dar este bine să mai schimbi apa căci are mult iod.
După 2-3
ore, spală bine nucile şi le mărunţeşte cu cuţitul. Hidratează hrişca 2 ore,
după de ai spălat-o în câteva ape.
Rade pe
răzătoarea cu ochiuri mari sfecla curăţată de coajă, iar morcovul pe ochiurile
mici.
Răstoarnă
într-un bol nucile, sfecla, morcovul, scorţişoara, siropul de agave şi hrişca.
Amestecă
bine toate acestea.
Dacă ai o
anumită reticenţă când te gândeşti la acest amestec, te sfătuiesc să renunţi.
Nu este ceea ce-ţi închipui. Este un dulce acrişor, cu puţin parfum, dar atât
de bogat în surprize culinare. Este un deliciu, fără îndoială, te surprinde, te
alintă şi-ţi dăruieşte aventură şi vise spiralate de vacanţe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu