Iată o
încercare reuşită de paté care mi-a
plăcut şi pe care îl repet cu mare plăcere. Ador cremele şi paté-urile căci le
poţi mânca oricând fără să mă complic prea mult.
Avocado,
alimentul minune, conţine vitaminele A,
B1, B2, B3, B6, C, E, PP, fosfor, fier, zinc, potasiu, cupru şi magneziu,
fibre, acid pantotenic, o cantitate mare de acizi graşi nesaturaţi, uşor
digerabili.
Nu trebuie
să lipsească din alimentaţia unei persoane pentru toate calităţile sale, dar şi
pentru gustul său atât de delicat şi fin. Eu consum cel puţin un fruct pe
săptămână. Este foarte gustos dacă este lăsat să coacă foarte bine, Atunci când
îl palpezi el trebuie să fie puţin moale, cu coaja puţin pistruiată. Când îl
cumperi, de cele mai multe ori, este crud, el urmând a se coace la noi în
cămară. Se pune într-o pungă de hârtie alături de un măr (opţional) şi se
depozitează într-o încăpere uscată şi întunecoasă. Cam în 4-5 zile el este copt
şi bun de consumat.
Ingrediente:
1 avocado
copt bine
1 ceapă
albă mijlocie
1 ardei
gras galben românesc (are culoarea mai
pastelată)
4 linguri
seminţe de floarea soarelui
1 lingură
seminţe de susan
3 linguri
seminţe de cânepă
sucul de la
½ lămâie
Pentru ornat:
2-3 măsline
frunze de ceapă verde
Pune la înmuiat
cu 2-3 ore înainte de preparare seminţele de floarea soarelui şi de susan.
Răstoarnă
într-un blender la mixat ardeiul gras curăţat de cotor, seminţele de susan şi
de floarea soarelui. După ce ai obţinut o pastă poţi să zdrobeşti avocado cu o
spatulă . Eu îl zdrobesc cu o
rozetă din plastic pentru piure. Incerc
să folosesc cât mai puţin blenderul, dacă se poate.
Deci,
zdrobeşte avocado până ce obţii o cremă fină ca un piure, şi amestecă bine cu
celelalte ingrediente mixate la care mai adaugi suc de lămâie, ceapa tocată
mărunt şi seminţele de cânepă. Ornează cu fâşii de măsline şi/ sau rondele de ceapă
verde.
Ce să-ţi sun? A fost o adevărată
încântare. Amestecul de seminţe a înlocuit uleiul căci avocado, untos si
alunecos, s-a contopit cu restul până ce mi-a dăruit clipa de visare.
Întotdeauna, bunule prieten, să-ţi aduci la masă visarea şi poezia căci ele vor
fi ingredientele secrete din bucătăria ta.
Şi dacă ai
avut încredere şi ai încercat această reţetă vei vedea ce diafan gust te
încântă şi alintă. Plimbă în gură pasta asta pufoasă şi diafană, şi vei vedea
că toată primăvara şi-a dat întâlnire în bucătăria ta. Parfum de verde proaspăt
îţi umple nările avide de grădină şi, cu emoţii de adolescent, găseşti
primăvara, firavă şi timidă că dă târcoale dorinţelor de verde, dorinţe de
început de viaţă tumultoasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu