joi, 13 decembrie 2012

paté din caju şi avocado



Fac ce fac şi mă întorc cu mare plăcere la caju şi avocado. De această dată le-am înfrăţit şi am obţinut o cremă delicioasă.
Dacă stau bine şi mă gândesc, micile mele  experienţe raw  mă încântă şi au fost puţine dezastrele culinare.
Aici a fost inspirat amestecul şi iată că a ieşit o cremă delicioasă.

Ingrediente
1 avocado foarte copt
1 cană caju
3-4 fire de ceapă verde
sucul de la ½ lămâie
mărar cât îţi place
sare




Ceea ce-mi place la reţetele raw este rapiditatea cu care se fac, simple şi prietenoase. Nu vorbesc de complicatele torturi şi prăjituri care şi ele îşi merită timpul petrecut în bucătărie.

Pentru început pune la înmuiat nucile de caju. Este de ajuns doar 3-4 ore, după care clăteşte-le în jet de apă rece. Răstoarnă-le într-un blender şi le mixează cu puţină apă până ce obţii o cremă destul de consistentă. Este bine să pui apă puţin câte puţin şi dacă se lipeşte de pereţii blenderului, foloseşte o spatulă din  lemn şi, din când în când, dezlipeşte compoziţia, după care mai mixează. În ultimul timp folosesc blenderul vertical de mână si iese foarte bine, unde mai pui că muncesc mai puţin.
Separat, curăţă avocado de coajă şi sâmbure şi-l pasează cu o furculiţă sau spatulă din lemn.
Spală şi toacă mărunt frunzele de ceapă şi mărar.
Amestecă toate acestea şi mai adaugă sucul de lămâie şi sarea.
 


Delicateţe şi savoare, mângâiere diafană şi prietenie, toate le întâlnesc în dărnicia lor divină.
Cât poate fi de înălţător să simţi dragostea grădinii ce se revarsă cu parfum asupra viselor şi dorinţelor tale!
Am luat şi am gustat din această cremă, şi fiori dulci m-au cuprins. Nu am ştiut să-i dau o definiţie, nu am ştiut cu ce nume s-o botez. Diafană şi delicată mi-a cuprins cu prietenie simţurile, mi-a mângâiat cu tandreţe visele şi mi-a dăruit o clipă de răsfăţ. 


Un comentariu: