luni, 11 august 2014

Îngheţată raw vegană de pere

Luna august este fierbinte, seducătoare şi cu vise de vacanţe.
Şi dacă este vacanţă, cât poate fi de răcoritoare şi incitantă o îngheţată te las pe tine să descoperi.

Ingrediente:

4-5 pere dulci
1 banană foarte coaptă
3-4 nuci de Brasilia
1 cană caju hidratat 4-5 ore
1 lingură ulei de cocos
2-3 linguri sirop de arţar (sau alt îndulcitor) , opţional, funcţie de cât de dulce
doreşti îngheţata
2-3 picături de ulei esenţial de mentă

Preparare
Ca să-ţi iasă o îngheţată fără ace de gheaţă, mai ales dacă nu ai maşină de făcut îngheţata, este bine să pui la îngheţat fructele tăiate felii.
După ce s-au îngheţat, scoate-le din congelator, lasă-le să se dezgheţe pe jumătate şi mixează-le la blender bine până obţii o cremă fină.
Separat, tot cu ajutorul blenderului, trebuie să faci o cremă astfel: pentru început mixează nucile de caju cu uleiul de cocos şi siropul până obţii o cremă fină.
Amestecă crema de fructe cu crema de nuci, adaugă uleiul de mentă şi nucile de Brasilia măcinate.



Aşează în formele dorite crema obţinută. Eu am folosit forme de silicon căci se manevrează mai uşor după ce îngheaţă.
Pune la congelat.


Şi dacă zile fierbinţi ţi-au invadat cu tandreţe existenţa, atunci o cupă de îngheţată este darul zeilor pentru un alint divin.
Deşi palidă şi fără culoare, te ameţeşte cu dulci plăceri  aromate, amestecuri cremoase şi diafane, te încântă şi-ţi dăruieşte clipe răcoroase în zile fierbinţi de vară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu