joi, 11 septembrie 2014

Maioneză raw vegană

Maionezele sunt un adevărat deliciu pentru că înnobilează un mănunchi de legume, un pateu, sau chiar supe.

O maioneză des folosită de mine este cea din seminţe de floarea soarelui. Este pe gustul meu, simplă şi hrănitoare. Nu se va „tăia” niciodată, te asigur.

Ingrediente

1 ceaşcă seminţe floarea soarelui hidratate 11 ore
1 linguriţă muştar bobiţe (opţional)
2-3 căţei usturoi (opţional)
½ ceaşcă ulei presat la rece din floarea soarelui
2-3 linguriţe ulei de susan
sare (fără iod)
2-3 linguri suc de lămâie
Pune într-un blender sau robot cu cuţiul „S” toate ingredientele, mai puţin uleiul. Adaugă puţină apă plată /izvor şi mixeză bine până obţii o cremă fină. Adaugă puţin câte puţin uleiul. În  final, adaugi sucul de lămâie funcţie cât îţi place de „acrişor”.
Usturoiul şi muştarul  pot fi opţionale, acestea fiind adăugate, funcţie pentru ce foloseşti maioneza.
Pentru nişte sărmăluţe raw cu varză murată, este bun usturoiul, pentru nişte felii de dovlecei marinaţi, atunci muştarul se combină foarte bine.
Dar oricare variantă vei alege te asigur că este o maioneză care te va încânta şi nu va dezamăgi. Este foarte uşor de preparat, şi, în funcţie de combinaţii, poate sta alături  cu multe  daruri  din grădina înrourată.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu