luni, 25 iunie 2012

Plantele care te ajută să slăbeşti



Trebuie să slăbeşti câteva kilograme?
Sunt plante care, alături de o alimentaţie adecvată şi sănătoasă, dau rezultate uimitoare pe lângă faptul că ele au şi alte proprietăţi curative.
Numeroase ierburi şi plante au reputaţia stabilită de mult, ca remedii care ajută la pierderea kilogramelor în plus.

Drăgaica
Drăgaica (Galium aparine) pe care chinezii o numesc „chu yang yang” este un exemplu clasic. Anticii o considerau excelentă în combaterea obezităţii, fiind şi un bun depurativ.
În fitoterapia modernă drăgaica este clasificată ca „alterativ”, care modifică procesele metabolice, diuretic, uşor purgativ şi tonic.

Infuzie de drăgaică:
250 ml apă fiartă se amestecă cu o linguriţă plantă. Se acoperă şi se lasă 15 minute la infuzat. Se strecoară şi se bea de trei ori pe zi câte o cană caldă sau rece.

Virtuţile seminţelor de fenicul te ajută să slăbeşti
Feniculul, plantă de grădină foarte cunoscută, este considerat ca un ajutor pentru pierderea în greutate şi ca un fortifiant al ochilor, fiind bogat în vitamina A.

Mod de întrebuinţare:
Pune 4 linguriţe de fenicul într-un 1 litru de apă clocotită  şi lasă la fiert 5 minute la foc mic , după care îl iei de pe foc, îl acoperi şi-l laşi 15 minute înainte de a-l strecura. Se bea o cană de 3-4 ori/zi.

Macină la râşniţa de cafea 1 linguriţă de seminţe de fenicul şi ţine acest praf sub limba 15 minute, după care  înghite-l  cu o cană de apă.

Algele: ajutorul vine din mare
Obezitatea este rară la polinezieni şi la alte populaţii care consumă cu regularitate alge.
Fucus vesiculosus este una dintre algele cele mai cunoscute
Această  plantă este cunoscută pentru efectul împotriva obezităţii. Ea are reputaţia că elimină grăsimile fără efecte nocive. Acţionează asupra mucoaselor şi a sistemului limfatic. Acest tonic, uşor alternativ, este unul dintre agenţii lenţi şi tenace, care au nevoie de timp pentru a da rezultatele dorite. Acţionează în special asupra celulelor grase. Fucus este un vechi remediu, cunoscut pentru efectul său în combaterea obezităţii şi este, probabil, cel mai bun. Acţiunea sa asupra ţesuturilor grăsoase este datorată, probabil, conţinutului său de iod şi asocierii acestui element cu glanda tiroidă. El are un efect regulator şi ajută la pierderea greutăţii, dar poate fi luat fără probleme şi de cei slabi pentru că este un „normalizator”.

Lecitina şi perniţele de grăsime
Lecitina, provenind în special. Din boabele de soia. Ar trebui să facă parte din regimul tuturor celor care-şi supraveghează greutatea. Lecitina ajută la ţinerea sub control a siluetei, prin arderea grăsimilor acumulate. Lecitina dă senzaţia de saţietate, ajută la prevenirea acumulării de colesterol şi a apariţiei de calculi biliari, ea sporeşte energia şi favorizează activitatea intelectuală.

Frunzele de zmeur
Frunzele de zmeur sunt printre cele mai eficace remedii care vă ajută să vă păstraţi o siluetă frumoasă. Bea între mese o infuzie de frunze de zmeur cam 1 cană de 200ml.

Siluetă cu ajutorul sucului de struguri
Acest produs este unul dintre cele mai bune depurative din natură.
-          bea 4 pahare de suc de struguri pe zi cu o jumătate de oră înaintea mesei şi înainte de culcare. Pentru fiecare pahar amestecă ¾ suc de struguri la ¼ apă. Bea fiecare pahar încet, în 5-10  minute.
-          cu ½ de oră înainte de micul dejun şi de masa de seară, bea 6cl de suc amestecat cu 3cl apă plată. Aceasta te va împiedica să te îngraşi. Pentru a corecta această tendinţă nu manca dulciuri rafinate şi băuturi fermentate

Treci de la sare la plante aromatice
Limitarea consumului de sare este un mijloc simplu de slăbire şi este binefăcător pentru starea generală.
Sarea atrage şi reţine apa din corp. O singură linguriţă reţine 3 litri de apă în ţesuturi.
Sarea nu este numai un duşman al siluetei, dar ea are efecte dăunătoare şi asupra sănătăţii. Sinuzita, bolile cardio vasculare şi congestiile cerebrale, astmul, durerile de cap şi insomnia fac parte dintre numeroasele boli în care sarea are o mare responsabilitate. Sarea face ca tensiunea să crească pentru că are un rol „hidraulic”, reţinând fluidele, ceea ce, în fapt, măreşte presiunea vaselor sanguine.
Înlocuieşte sarea cu plante savuroase şi vei descoperi plăcerea unor gusturi noi: ghimbirul, rozmarinul, tarhonul, cuişoarele, salvia, chimenul, mărarul, pătrunjelul, busuiocul, şi multe altele.

Plantele sunt adaosuri puţin costisitoare, ele au o acţiune lentă şi consecutivă.
Platele nu sunt droguri periculoase. Făcând corpul să slăbească ele nu obosesc organismul şi nu dăunează sănătăţii.
Plantele care ajută la pierderea în greutate contribuie în mod pozitiv la starea generală: sunt depurative, bune pentru ochi, favorizează digestia, reduc sau împiedică acumularea colesterolului.
Lecitina ajută la eliminarea perniţelor de grăsime şi  micşorează pofta de mâncare.
Excesul de sare este dăunător şi puţin favorabil siluetei.

5 comentarii:

  1. De ce frunze de zmeur, astea constipa, sau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din cate am cules, se pare ca ajuta tractul intestinal si aborbtia corecta a alimentelor. Uite ce pentru ce afcetiuni sunt folosite frunzele de zmeur:
      - diaree, gastrita hipoacida, afectiuni cardiace (preventiv), anemie, astenie, afectiuni febrile, afectiuni ginecologice, afectiuni tiroidiene, amigdalita, arsuri gastrice, boli glandulare, boli intestinale, bronsite, cefalee, ciclu menstrual neregulat, cistita, colici renale, congestie pulmonara, constipatie, diabet, dismenoree, dureri diverse, enterocolita, gastrita hiperacida, hipertensiune, hipotensiune, inflamatii urinare, insuficienta transpiratiei, guta, menopauza, nefrite, obezitate, pielite, pirozis, prostata, raceli, raguseala, reumatism, scarlatina, scorbut, spasme gastro-intestinale, stari febrile, boli infectioase, tuberculoza pulmonara, tuse, uretrita – se consuma fructul ca atare, infuzie de muguri, praf de frunze si muguri, tinctura, decoct de muguri.

      Ștergere
    2. Cu mult drag. Sper sa fi fost de folos.

      Ștergere