Ce mult
iubesc vara, cine ştie, poate pentru că atunci am făcut cunoştinţă cu viaţa, în zi de sfârşit de iunie, când grădina este
o explozie de verde mângâiată cu dragoste şi duioşie de soarele însorit.
Ce mult
iubesc zmeura cea roşie-n obraji şi parfumată cu iz de proaspăt acrişor…
Şi pentru
că vara trece zglobie pe lângă mine, trebuie să mă gândesc şi la zilele reci de
iarnă şi să le mai colorez cu puţină vară. Pregătesc câteva provizii pentru
iarnă şi pun în congelator câteva pungi cu zmeură, dar mă gândesc şi la un
desert simplu, care să nu-mi ocupe prea mult timp.
Nu-i aşa că
simţi vara cum pulsează-n simţuri când priveşti verdele?
Ingrediente:
300 gr.
zmeură
1 banană
1 ceaşcă
migdale
2-3 linguri
sirop agave
1 mână
frunze proaspete de mentă
Preparare:
Culege cu
dragoste şi atenţie zmeura care este cea mai coaptă. Eu o culeg şi o aşez
direct într-o sită după care o spăl repede la jet de apă rece. Nu este bine să
ţii în apă fructele de zmeur căci se îmbibă cu apă şi-şi pierd gustul şi
parfumul divin.
Hidratează
migdalele 12 ore, şi după hidratare, curăţă-le de coajă apoi mixează-le
bine într-un blender adăugând puţin câte puţin din siropul de
agave
până obţii
o cremă fină, apoi adaugă zmeura, banana curăţată şi frunzele de mentă.
Mixează
până ce obţii o cremă, şi cam atât. Uşor, nu?
Chiar dacă
vara a invadat grădina şi te alintă în fiecare zi , priveşte în pahar şi ai să
găseşti şi aici un petic din însorita, plăcuta, prietenoasa, alintata şi dorita vară.
Umpleţi sentimentele cu mireasmă de pădure verde foşnitoare, închide ochii şi
visează, căci oricâte dorinţe de vacanţă te-au invadat, aici şi acum ai găsit
clipa de vară ascunsă-n roşcatele
parfumate….
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu