Dorinţele
de vară fierbinte se răsfrâng şi în farfurie căci acolo găsim cu prisosinţă
darurile unei grădini parfumate. Ce mult îmi este dor de acele roşii coapte,
dulci şi zemoase din care să muşc cu plăcere…
şi pieţele
au început să poarte roşiile noastre, chiar dacă de solarii, tot au început să
aducă cu ceea ce ştiam eu despre gustul şi parfumul lor.
Şi cum vine
week-end-ul şi poate şi musafiri, hai să-ţi povestesc despre o mică aventură cu
roşii umplute ce mi-au împodobit masa nu demult.
Nr. porţii: 6
roşii
Timp de preparare: 30
minute
Dificultate: uşor
Categorie: raw vegan food_ antreuri
Ingrediente:
6 roşii
mijlocii
1 cană caju
înmuiate 4-5 ore
1 cană nuci
brasiliene înmuiate de cu seară
1 ceaşcă
seminţe cânepă decorticată
2 linguri
seminţe susan înmuiate de cu seară
1 ceapă
albă mijlocie
1 lingură
fulgi de drojdie inactivă
mărar,
cimbru, piper, sare
pentru
ornat
1 morcov
mijlociu pentru ornat
6 măsline
Preparare:
Pentru
început pune nucile şi seminţele la înmuiat (mai puţin cele de cânepă), aşa cum
ţi-am scris mai sus, după care scurge-le de apă, poţi chiar să le speli în jet
de apă rece. Răstoarnă-le într-un blender, pune 2-3 linguri de apă şi mixează
bine. Chiar dacă rămâne compoziţie pe pereţii blenderului, curăţă din când în
când, căci consistenţa trebuie să fie ca a unei creme groase. Eu nu i-am pus
ulei pentru că nucile au destul ulei, iar crema trebuie să fie uşoară.
După ce ai
mixat bine până ai obţinut o cremă fină, răstoarnă într-un bol.
Spală
mărarul în jet de apă rece, toacă-l mărunt şi răstoarnă-l în bol. Mai adaugă
seminţele de cânepă şi restul de condimente, fulgii de drojdie şi sare după
gust.
Crema
aceasta este atât de fină şi pufoasă că lasă în urmă toate amintirile legate de
roşiile umplute. Plimbă în gură această cremă, încet, cu ochii închişi, şi vei
vedea că rafinamentul este regăsit aici, mângâiat de mustăţi ciufulite de
morcov, dar să ştii că dulceaţa lui este cavalerul ce însoţeşte alaiul de
plăceri culinare ce te cuprinde.
Genial...maine probez reteta...te pup Gratzi...multumesc! Ruxy
RăspundețiȘtergereAm incercat-o si eu , este delicioasa !!! Multumesc pentru retete !
RăspundețiȘtergere