Până acum,
de când am adoptat raw nu prea eram fan ciorbe sau supe, dar acum sunt foarte
încântate de ele, raw bineînţeles!
Şi cu ce să
încep decât ciuperci, preferatele mele?
Se face
repede, dar se mănâncă şi mai repede.
Ingrediente
(pentru două porţii)
5-6
ciuperci mijlocii (eu prefer ciupercile cât mai mici căci aşa vor fi mai albe)
1 felie
ţelină
1 felie
păstârnac
½ cană caju
1 ceapă
albă (opţional)
2 căţei de
usturoi
3 linguri
ulei din sâmburi de struguri extravirgin
pătrunjel
frunze
Preparare:
La
preparare nu este prea mult de spus căci nu-ţi va răpi prea mult timp.
Spală
ciupercile, taie-le în felii şi le mixează împreună cu ţelina, păstârnacul şi
usturoiul. Pune puţină apă până devine ca o smântână groasă. Adaugă în blender
şi nucile de caju înmuiate cam 3-4 ore şi uleiul. Mai mixează până ce se
mărunţesc toate foarte bine. Adaugă apă până obţii consistenţa unei supe creme.
Adaugă ceapa tăiată mărunt şi ornează cu pătrunjel verde.
Când te
aşezi la masă totul trebuie să fie vesel, prietenos, o mică aventură.
Închide
ochii şi visează căci aici găseşti parfum proaspăt de pădure foşnitoare, miros
reavăn de frunze alintate şi, cu dărnicia unei clipe unice, această supă te
poartă pe cărări de vacanţe abia-ncepute.
Chiar acum o voi încerca. Și sper să mai revii cu rețete atât de tentante :) Mulțumesc!
RăspundețiȘtergere