vineri, 6 iulie 2012

raw vegan_ supă cremă de ciuperci



Până acum, de când am adoptat raw nu prea eram fan ciorbe sau supe, dar acum sunt foarte încântate de ele, raw bineînţeles!
Şi cu ce să încep decât ciuperci, preferatele mele?
Se face repede, dar se mănâncă şi mai repede.

Ingrediente
 (pentru două porţii)
5-6 ciuperci mijlocii (eu prefer ciupercile cât mai mici căci aşa vor fi mai albe)
1 felie ţelină
1 felie păstârnac
½ cană caju
1 ceapă albă (opţional)
2 căţei de usturoi
3 linguri ulei din sâmburi de struguri extravirgin
pătrunjel frunze

 
Preparare:
La preparare nu este prea mult de spus căci nu-ţi va răpi prea mult timp.
Spală ciupercile, taie-le în felii şi le mixează împreună cu ţelina, păstârnacul şi usturoiul. Pune puţină apă până devine ca o smântână groasă. Adaugă în blender şi nucile de caju înmuiate cam 3-4 ore şi uleiul. Mai mixează până ce se mărunţesc toate foarte bine. Adaugă apă până obţii consistenţa unei supe creme. Adaugă ceapa tăiată mărunt şi ornează cu pătrunjel verde.


Când te aşezi la masă totul trebuie să fie vesel, prietenos, o mică aventură.
Închide ochii şi visează căci aici găseşti parfum proaspăt de pădure foşnitoare, miros reavăn de frunze alintate şi, cu dărnicia unei clipe unice, această supă te poartă pe cărări de vacanţe abia-ncepute.

Un comentariu:

  1. Chiar acum o voi încerca. Și sper să mai revii cu rețete atât de tentante :) Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere