miercuri, 3 aprilie 2019

Ruladă cu banane_ raw vegan


Un desert simplu şi uşor de preparat este bine venit la orice oră şi în orice zi.
Da, aşa cum am mai spus, ador dulciurile, un viciu de care nu mă pot detaşa, o încântare a simţurilor.

Am să-ţi prezint o reţetă uşoară, pe care o poţi prepara fără prea mult efort şi, care, cu siguranţă, te va cuceri.
Bananele sunt nelipsite din casă, doar vara mai fac pauză, când fructele de sezon ne umplu coşurile cu parfumuri şi culori vibrante.
Deci, un desert de sezon, aş putea spune, este această ruladă raw cu banane.

Pentru preparare ai nevoie de:

BLAT:
1 cană caju hidratat 4-5 ore
1 cană migdale hidratate 8-10 ore
½ cană nuci autohtone măcinate
1 cană curmale fără sâmburi hidratate 4-5 ore
½ cană tărâţe de psylium
1 lingură cacao raw (eu cumpăr boabe de cacao bio pe care le macin)
Dacă îţi place mai parfumată poţi adăuga 1-2 linguri coajă rasă de portocală (de preferat bio)

CREMA: banane fară coajă




După ce s-au hidratat nucile de caju şi migdalele, le mixezi împreună cu restul de ingrediente pentru blat. Pentru a deveni un aluat ca plastelina, să adaugi apa în care s-au hidratat curmalele, puţin câte puţin, pentru a nu risca să rezulte un aluat prea moale sau prea tare. Tine-l la rece ½ de oră, chiar mai mult.

Pe o folie alimentară, întinde aluatul până obţii un blat de 1- 1,5cm. Aşează bucăţi întregi de banane decojite, după care rulezi aluatul.


Este delicioasă şi pentru pitici când vin de la grădiniţă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu