Şi dacă a
venit vara cu zile lungi şi toride, cele mai bune sunt sucurile şi supele, dulci şi răcoroase.
De când am
adoptat stilul de viaţă raw am început să iubesc supele creme care-mi colorează
şi înveseleşte mesele.
O supă
cremă care-mi place la nebunie este cea despre care am să-ţi povestesc acum.
Ingrediente:
3 roşii
dulci, zemoase şi foarte coapte
3-5
ciuperci proaspete, albe şi gingaşe
1 morcov
micuţ din grădină autohtonă cules
½ ardei
gras, rotofei, uşor gălbui, şi el cules de pe la noi
1 feliuţă
de ţelină
3-4 căţei
de usturoi
10 nuci de
caju
1 cană apă
de izvor
2-3 linguri
seminţe de cânepă decorticate
pătrunjel
verde
sare
Iată cum să prepari această supă cremă:
Simplu de
tot. Dacă morcovul este din acest an, atunci are coaja subţire şi fină, dulce
şi diafană, deci aruncă-l în blender cu tot cu coajă. Alătură-i roşiile tăiate
felii (ca să se mixeze mai repede), ţelina, ardeiul, ciupercile, usturoiul şi
nucile de caju hidratate 4 ore.
Dar vreau
să fac o mică paranteză. Cunosc persoane care m-au întrebat cum de am reuşit să
slăbesc atât de mult şi frumos (să nu-mi fie de deochi, nu?)_ asta face
obiectul unei postări tocmai la un an de raw, deci mai este, nu mult_ şi răspunsul meu le cam şochează la început :
mănânc totul crud. După o scurtă prelegere despre mâncarea crudă, când le spun
despre blender se sperie şi dau înapoi pentru că li se pare o investiţie
costisitoare.
Aici vrea
să spun că am probat cu un blender micuţ de mână, vertical şi am mixat cu el.
Este foarte bun pentru prepararea de supe creme, sosuri de legume/ fructe,
piureuri, etc. Toacă foarte bine rădăcinoasele crude şi le face piureuri. Eu am
mai multe blendere de mână, nu sunt la
preţuri mari (max. 150-160 ron), sunt blendere consacrate şi rezistente. Deci,
poţi cumpăra un blender vertical de mână şi poţi face aproape orice cu el. Nu
trebuie să te sperii când auzi de blender căci se găsesc variante bune cu
costuri mici. Nici eu nu mi-am cumpărat blendere scumpe, şi mă descurc foarte
bine cu ce am.
Deci, nu te
speria, dacă doreşti să devii raw, nu trebuie să renunţi pentru că raw nu
înseamnă utilaje de bucătărie scumpe, raw înseamnă simplitate.
Dar, hai să
mă întorc la povestea mea: supa cremă de roşii cu ciuperci.
Mixează toate
ingrediente bine, bine, până obţii o cremă, adaugă apă de izvor/plată ca să
obţii consistenţa dorita. Amestecă supa cu seminţele de cânepă şi, dacă
doreşti, sărează după gust şi pictează puţin verde cu frunze de pătrunjel
tocate mărunt.
Să-ţi spun
ce gust divin găseşti în farfurie?
Atât de
diafan şi răcoros, precum aripa unui fluture rătăcit printre clipele tale de
răsfăţ.
Eşti mirat
că din toate acestea, roşii zemoase, ciuperci dulci şi morcovi aurii ai găsit
atâta rafinament, răspândind cu dărnicie din miresmele unei grădini înrourate,
încât te laşi purtat de vise din seri târzii de vară.
tocmai am facut supa si este foarte buna! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur nespus ca ti-a placut. Aceasta supa ramane printre preferatele mele.
Ștergere